En limpa tvål på 800 g olja
Olivolja 640g
Kokosolja 160g
Vatten(från 1 gurka+ev.lite mer) 264g
Lut(kaustiksoda, natriumhydroxid) 113g
1 gurka
1 påse grönt te
3 kärl eller bunkar(1 till vatten, 1 till oljan, 1 mindre att väga upp luten i)
Använd inte aluminiumkärl då luten kan reagera med metallen!!!
Mixa gurkan ordentligt och sila eller krama ut vattnet. Väg upp 264g gurkjuice och tillsätt mer vatten om det behövs. Väg upp luten och häll i vattnet. Lägg i tepåsen. Väg upp all olja och värm oljan i micron tills den är ca 40-45grader och alla kokosolja har smält. När lutblandningen har svalnat till ungefär samma temperatur som olja, ta upp tepåsen och häll lutblaningen i oljan.
Mixa med stavmixer tills du får en tjock smet som du kan göra spår i.
Häll upp i formar och låt stå 24 timmar. Efter 24 timmar kan du ta ur tvålen ur formarna och skära upp bitar om du gjort en limpa.
Låt stå och mogna 4-6 veckor innan användning
Olivolja 640g
Kokosolja 160g
Vatten(från 1 gurka+ev.lite mer) 264g
Lut(kaustiksoda, natriumhydroxid) 113g
1 gurka
1 påse grönt te
3 kärl eller bunkar(1 till vatten, 1 till oljan, 1 mindre att väga upp luten i)
Använd inte aluminiumkärl då luten kan reagera med metallen!!!
Mixa gurkan ordentligt och sila eller krama ut vattnet. Väg upp 264g gurkjuice och tillsätt mer vatten om det behövs. Väg upp luten och häll i vattnet. Lägg i tepåsen. Väg upp all olja och värm oljan i micron tills den är ca 40-45grader och alla kokosolja har smält. När lutblandningen har svalnat till ungefär samma temperatur som olja, ta upp tepåsen och häll lutblaningen i oljan.
Mixa med stavmixer tills du får en tjock smet som du kan göra spår i.
Häll upp i formar och låt stå 24 timmar. Efter 24 timmar kan du ta ur tvålen ur formarna och skära upp bitar om du gjort en limpa.
Låt stå och mogna 4-6 veckor innan användning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar